Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass

Senaste inläggen

Av Helena Laaksonen - 26 november 2015 07:21

Torsdag redan och det här går ju bra!!

 

Igår åt jag såhär:

 

Frukost: Chiapudding med vaniljpulver

Mellis:  1 bit vattenmelon och  2 klyftor clementin

Lunch: 2-3 msk potatismos och 4 köttbullar, lite sallad

Mellis: 1 Lindahls kvarg citron och 1 knäcke ( grrrr, skulle inte äta knäcke)

Middag: 1 bit pizza ( Kewin ville fira)

 

Det är ju knäcke på förskolan som slinker ner....allt detta jävla bröd som finns där...!!!

 

Det jag gllömde igår var ju den där 20 min promenaden som Rolf utmanande oss i. Försvann helt då Alwin och jag var ner till bandyplanen och kollade kiosken inför helgen. Jag får banne mig ta den idag istället och måste se om han hade något mer som skulle göras idag......

 

Ställde mig idag på vågen då jag vägde mig med kläder i måndags. Så i bara trosor blev det istället: 81,4 kg istället för 83,5 kg. Kändes ju lite bättre....så nu kör jag ner mot mina 70 kg :)

 

Heja heja. Idag blir det att handla på morgonen, plugga på eftermiddagen. 

 

Kramiz Hea

 

 

ANNONS
Av Helena Laaksonen - 25 november 2015 06:50

Dagarna springer iväg och snart är det första advent. I går gick dagen utan socker jätte bra men det märks att kroppen blir mera sugen på andra kolhydrater....som knäckebröd exempel. Tanken är att ta bort det idag så jag gjorde chiapudding igår med vaniljsmak och sedan har jag en kvarg Linddahl på praktiken till eftermiddagen.

 

Det jag märkte igår som också går bort dessa dagarna är glögg....**snyft...

MEN aldrig att jag ger mig...Bort med det som det är så!!

NU har ju kärringen bestämt sig....ingen alkohol heller .....så inget rödvin på 30 dagar.....men det fixar jag lätt!!

 

Idag är det även en till utmaning från Rolf: Att gå minst 20 minuter eller likvärdigt om man vill är crosstrainer,cykling,eller simning. Så det blir att komma ut lite i mörkret senare ikväll då Kewin lär hjälpa mig då Kalle är i Spanien. UT ska jag om så klockan är 22:00.....Återkommer med det och hur långt det blev :)

 

Nu är det nya upptåg på praktiken som gäller, sista dagen för den här vändan.

 

Ha en skön dag och heja alla där ute som kör på olika utmaningar...NI fixar det!

Kram Hea

 

 

ANNONS
Av Helena Laaksonen - 24 november 2015 19:31

Idag har jag varit på min praktikplats igen och det är så roligt att få träffa barnen och pedagogerna igen. Jag har planerat morgondagen och hur överraskningslådan ska komma dit till barnen från mitt didaktiska material POLLY....Denna underbara handdocka som tog förskolan med storm.

 

När jag är på förskolan så får jag mera rutiner och äter ju efter Skalmans klocka. Blodsockret håller sig i schack och kroppen mår bättre.

 

Dagens kost såg ut såhär:

Frukost: Hallonkvarg utan tillsatt socker 150 g och ett knäcke med ost

Mellis: 1/4 päron

Lunch: 1 dl bulgur, 1 dl kalops

Mellis: 2 knäcke med ost

Middag: 1 dl bulgur, 1,5 dl kalops och några morotsslantar

kvällsmat: 1 knäcke med ost

 

Dåligt med grönsaker idag...inte vanligt för att vara mig haha.....men så kan det bli ibland. För mycket knäckebröd ser jag ju direkt så jag ska göra chiapudding till i morgon frukost. Så kan jag äta en hallonkvarg till eftermiddags mellis.

 

Tanken var att ut och gå idag men det fanns ingen tid då jag fick fixa inför morgondagen och sedan var jag och Alwin ner till farmor en sväng. Fick ett par ljuvliga ljusstakar som hon gjort själv ( ska ta bild senare och visa). Nu sitter jag i soffan och tänt en brasa och ska börja andas igen....lite svårt på den fronten också....

 

Stolt att inget skit slunkit in i munnen och jag tackade nej till en lussebulle :)

 

Nya tag i morgon...heja heja

Kramiz

Hea

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 24 november 2015 06:48

Dag ett gick bra!!

 

Detta ska nu undvikas i 30 dagar för att räknas till sockerfritt. Finns säkert mycket mera så det gäller att ha koll på innehålssförteckningen. Jag kommer gå på sockerarterna som ska ligga under 5/100 gram.


UNDVIK DE HÄR PRODUKTERNA:
Godis, kakor, kex, rån, choklad, glass, tårta, läsk, saft, socker i kaffet, oboy, risifrutti.

ÄVEN DE HÄR MED MER DOLT SOCKER:
Bröd (Bröd utan tillsatt socker ok, men passa på o prova utan bröd, testa knäcke istället - snällare mot magen.)
Flingor och müsli - med dolt socker. Du måste vara säker på att de är fria från tillsatt socker! Fråga i affären, titta på innehållsförteckningen. Cornflakes, chrunchies, Frosties etc tar du bort.)
Kex 
Smaksatt filmjölk - Javisst lite fett men ofta 8-10% socker !!
Fruktyoghurt - Se ovan.
Mjukost 
Konserverad och torkad frukt - För att det blir så koncentrerat.
Färdiglagade rätter - oftast socker och salttillsatser som triggar sötsug.
Ketchup 
Dressing 
Sötsur sås 
Chips 
Pulversåser 
Marinader och grillsåser 
Alkohol 

(kopierat från Rolf Munkes FB sida)

 

Jag åt igår:

Frukost: havregrynsgröt 1 dl med 1 dl hallon med mjölk.

Mellis: Glömde bort

Lunch: 130 gram nötkött, svampsås 0,5 dl, 1 dl svamprisoni

Mellis: glömde bort

Middag: kalops, ca 100 gram kött, 1 dl bulgur och 3 bitsr morötter

Kvällsmål: 2 äggomelett, 1 macka

Sent mål: knäckemacka (större) med ost

 

Här ser jag tydligt vad som är helt fel.....INGA mellis när jag pluggar hemma och dålig planering och då kommer ätandet på kvällen. DETTA ska bort. Sedan är det inget vatten under dagen utan bara ca 5 koppar kaffe. DET är för LITE mat!!

Jag är ändå glad för det blev knäckemacka istället för godis och annat skit sent.....Det är så bra att skriva upp såhär för att få upp ögonen. Hoppas jag att den här dag nummer två blir bättre!! 

Jag har även träningsvärk så styrkan jag gjorde i förrgår gör nytta i träningsrummet. Härligt. NU KÖR VI!!

 

KRAMIS!!!

HEA

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 23 november 2015 19:11

30 dagar utan socker

 

Ja, det är en utmaning som Rolf Munke har på sin facebooksida. Från idag den 23 novemeber till den 22 december ska det kämpas med att inte äta tillsatt socker. För mig som blivit ett riktigt sockermonster kommer detta bli riktigt tufft men nu ska skiten ut ur livet för ett tag. Monstret sparkade jag ut på gatan i morse och vinkade goodbye. Nu ska jag börja om i min planering i kosten och träning. Den vanliga kosten är ingen problem för mig då jag äter en bra kost men behöver få koll på hur mycket jag äter så det varken blir för lite eller för mycket.

 

Mellanmålen måste bli bättre planerade för att det inte ska slinka in snabba kolhydrater i munnen.  Jag kommer även sätta som mål att promenera 2-3 gånger i veckan till att börja med. Actic hoppas jag hinna med 1 gång per vecka och sedan köra styrka hemma i träningsrummet resten av veckan. NU ska jag INTE sätta för tuffa mål som gör att jag misslyckas hela tiden utan börja sakta men säkert.

 

Mitt stora mål är att väga på midsommarafton 70 kg. Idag vägde jag in med tjocka kläder dock: 83,5 kg. Så ca 13 kg ska bort nu!!

 

Eftersom jag har mina skador på kroppen som gör att jag inte kan träna som jag vill får jag börja såhär och då är det perfekt att få bort sockret ur kroppen för att sedan varje vecka justera något annat. OM man börjar chocka kroppen och ska fixa allt på en gång brukar det till slut braka ihop.

 

Jag är en otrolig tävlingsmänniska men brukar alltid överdriva och det ska jag inte göra den här gången utan gå på att lyckas ta mig till mål istället sakta men säkert för att sedan stanna kvar där. SNABBA fix har jag väl under åren lärt mig att det FUNKAR INTE!!!

 

NU kör vi och kanske hänger du med oss andra på resan!!

Kramiz Hea

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 18 oktober 2015 19:48

Jag var in till Actic och var peppad till tusen. La upp lite ny musik då det måste dunka på rätt bra i öronen för jag ska fungera. Uppvärmningen gick bra, tog träningscykeln 10 min. Gjorde alla mina rehab övningar som uppvärmning av kroppen. Sedan har jag gått från knäböj med boll mot ryggen/vägg och 8 kg hantlar till att försöka göra utan bollen. Känns som jag ska ramla hela tiden....haha...Börjar få in övnngen dock med en 5 kg skiva mot bröstet. Det är så mycket teknik här. Tyngden som ska ligga på dessa jävla hälarna och jag vill ju bara ställa mig på tå och hjälpa till......


Sedan var det den maskinen med omvända chinsen...HAT maskinen. Kände efter de första 12 rep att det gick tugnt. Sedan fixade jag bara 9 och sista bytte jag hjälpvikten till 71 kg och fixade 10. ALLTSÅ kommer detta inte gå på fredag. Jag har tränat dessa muskler ganska hårt med 3 pass plus 1000 meter simning så det kanske är därför. Det är bara att fortsätta och nu ska jag inte köra styrka förrän på fredag när jag träffar Frida och vem kanske jag fixar det då...haha


De andra målen tror jag att jag kommer fixa med henne. Jag tänkte att jag skulle köra träningscyke idag igen och satte på samma Random Hill och Level 10. I fredags kom jag 12,47 km och idag tänkte jag slå det: Jag klarade 15,74 km på samma tid, 30 min. NÖJD!!


Efter min träning var det bara hem och fixa maten till familjen. Spagetti och köttfärssås och jag gjorde bönpasta till mig.  Sedan var det Alwins tur och sätta på sig träningskläderna till Isbandyn som skulle börja idag. Kewin är med och hjälper till då det är många yngre barn. In till stan igen och jag släppte av killarna plus Hanna som också var med...Åkte till Maxi och handlade lite till veckan. Kom hem för en stund sedan och gjorde en kyckling thai med kål, chili och kokosmjölk. SÅ gott :)


Nu blir det SOLSIDAN för hela slanten och sedan sängen. Kroppen är trött och nöjd med dagen. Ha en skön kväll// Hea

Av Helena Laaksonen - 18 oktober 2015 09:36

Jag är nöjd med veckan gällande kost och träning. Trots det både fredag och lördag blivit lite godis men det unnar jag mig. Jag kan inte plocka bort allt i livet utan måste leva. Jag har tränat på hårt med 3 pass och ska även iväg idag så 4 pass den här veckan. Super bra gjort och jag klappar mig själv på axeln!!


Det kommer bli ett styrkepass för hela kroppen även idag och när jag var på Actic i fredags var jag NÄSTAN där på maskinen som jag HATAR!! Jag klarade med 64 kg hjälpvikt: 12 rep, 11 rep och 7 rep. Målet är ju att klara 12 på varje. Hantelrodden ska jag klara 42 kg nästa fredag när Frida PT är med och 3 set med 12 rep. Jag kanske fixar det...tufft men jag ger mig inte.


Jag känner att höften är bättre den här veckan och är det för jag tränat på hårt? 

Jag märker att när jag sitter för mycket med skolarbete blir jag stel som en gammal gumma och stapplar fram och mår mycket sämre. Tänker jag tillbaka på i somras när Alwin hade friidtrottskolan och jag gick och gick varje dag hade jag mindre ont. Detta innebär att jag måste röra på mig mera...oftare och längre pass. Jag ska försöka hinna 3-4 pass även den här veckan och känna efter.


Nu kör jag in till Actic och håll tummarna att träningen går bra...Hea

Av Helena Laaksonen - 15 oktober 2015 07:47

Torsdag idag och tittar jag tillbaka så har jag ändå hunnit med ett cykelpass i lördags på 15 km, Actic i måndags och igår simmade jag 1000 meter. Jag är så glad att jag tog mig tiden och körde in och simmade. Normalt brukar jag tycka simma är skittråkigt för det händer ingenting...kakel och kakel och lite bubbel...men igår var det jätte skönt och knappt något folk i bassängen att trängas med. Det var njutfullt och bra för min stressade kropp tror jag.

 

Därför har jag nu satt upp lite nya mål fram till nyår.

Simma: 15 km

Cykla: 250 km

Eftersom jag inte får jogga igen för min sjukgymnast och han menade att cykling och simning är bättre för höfterna ska jag köra stenhårt på detta. Han skickade en remiss till Movment för röntegen av höfterna så vi ser eventuellt vad som är knasigt med dem och hur vi kan fortsätta träna.

 

Jag ska sätta in min racer i träningsrummet och cykla på massor i vinter är tanken och sedan kan jag simma på Actic efter mina styrkepass.

 

Promenader får jag göra men hur tråkigt är inte det då...Kallt och blåser och snart börjar det regna spik här nere....Är ju vintern i söder och då vill man helst jogga sig varm...

 

I går var jag på min praktikplats och hade på mig mina arbetskläder...HMMMMMMMM.....NU måste jag verkligen tappa något kilo för byxorna börjar sitta åt och ALDRIG i livet jag går från M till L. 

 

Nu är det skolan som gäller med 2 examinationer...en i textil och en i musik samt en VFU konferrens så en lång dag och jag är hemma igen 19:30 ikväll. 

 

 

NJUT av hösten och hoppas ni får underbart väder HEA

Presentation


46 årig tjej som genomgått en gastric bypass operation 10 Nov 2010. Följ min vardag där jag försöker finna en balans i livet med hälsa, kost och träning med familjelivet. Välkommen till mig!

Besök till min blogg

Besöksstatistik

Vad får ni använda från min blogg

Hejsan och roligt att ni kikar in på min blogg !

NI FÅR GÄRNA KOPIERA MINA RECEPT MED BILDER MEN ALLA MINA BILDER TAGNA PÅ MIN FAMILJ OCH VÄNNER OSV STANNAR PÅ MIN BLOGG.

Tack !! // HELENA

Kategorier

Träningsdag bok

 

  

 

   

Här är dagen efter min operation 113,5 kg...10 nov 2010

 

 

Gått ner 15 kg sedan starten !!

 

   

Gått ner 20 kg sedan starten

 

 

Gått ner 30 kg sedan starten

 

  Här är jag nu....gått ner 35 kg sedan starten ..Säger bara WOW   

 

     Nu har jag tappat 40 kg

                     JIPPI

 

   16 månder efter  min operation

    Nu har jag tappt 45 kg !!

 

 

2 år efter min operation och jag har tappat 48,3 kg   Min bröllopsdag 10 maj 2014

5 år har gått efter min operation och jag pendlar upp och ner....JUST nu väger jag 82 kg och vill ner några kilon...  

 

Jag är STOLT !!

Viktnedgången

Startvikten : 21 okt 2010 var                     117,8 kg

 

Nu började 21 dagars " "flyt"

 

Operationsdagen 10 nov

          2010 : 113,5 kg -4,3 kg

 

24 Nov 2010 : 108,2 kg -5,8

8 Dec 2010 : 105,4 kg -2,8

26 Dec 2010 : 102,7 kg -2,5

1 Jan 2011 : 101,8 kg -0,9

21 Jan 2011 : 99.7 kg  -2,1

2 Feb 2011 : 97,7 kg -2,0

9 Mars 2011 : 94,7 kg -3,0

3 April  2011: 91,7 kg -3,0

11 April 2011 : 91,1 kg  -0,6

26 April 2011: 90,3 kg -0,8

27 April 2011 : 89,8 kg -0,5

18 Maj 2011 : 88,6 kg -1,2

28 Maj 2011: 87,3 kg -1,3

5 Juni 2011: 86,1 kg -1,2

18 Juni 2011: 85,4 kg -0,7

24 Juni 2011 : 84,2 kg -1,2

2 Juli 2011 : 83,8 kg -0,4

15 juli 2011 : 82,5 kg -1,3

3 Aug 2011 : 81,6 kg -0,9

14 Aug 2011 -82,1kg  +0,5

22 Aug 2011: 82,0 kg -0,1

29 Aug 2011: 80,2 kg  +0,2

5 sept 2011: 80 kg  -0,2

12 Sept 2011: 79,3 kg -0,7

19 Sep 2011: 78,6 kg  -0,7

26 sep 2011: 78,0 kg -0,6

8 Okt 2011: 77,4 kg  -0,6

26 Okt 2011: 76,6 kg -0,8

10 Nov 2011 : 76,4 kg -0,2

1 Dec  2011 : 74,3 kg -2,1

14 Dec 2011:76,0 kg   +1,7

21 Dec 2011 : 74,0kg -2,0

23 dec 2011: 73,3 kg -0,7

2 Jan 2012 : 74,7 kg  +1,4 

9 Jan 2012 :74,0 kg  -0,7

 16 Jan 2012:74,2 kg  +0,2

23 Jan 2012:73,8 kg -0,5 kg

30 Jan 2012: 72,8 kg -1,0 kg

13 Feb 2012: 73,3 kg  +0,5 kg

20 Feb 2012: 72,6 kg - 0,6 kg

27 Feb 2012: 71,7 kg  - 0,9 kg

5 Mars 2012: 73,2 kg  +1,6 kg

12 Mars 2012: 72,6 kg -0,8 kg

19 Mars 2012: 72,1 kg - 0.5 kg

2 April 2012 : 73,2 kg + 1,1 kg

23 April 2012 : 71,3 kg -1,9 kg

 

Har knappt vägt mig då jag haft världens platå men kör vi igen

 

27 Augusti: 70,3 -1,0 kg

3 September: 69,8 -0,5 kg

25 November:66,9 kg - 2,9 kg

2013:

17 juni 2013:70,8 kg + 3,9 kg

 

2014:

5 Januari : 75,6 kg   + 4,8 kg

23 Februari: 77,8 kg  + 2,2 kg

20 mars: 72,9 kg      -  4,9 kg

14 April: 72,4 kg     - 0,5 kg

 

 

Totalt minus = 45,4 kg

och nu ett BMI på ... 26,8

 

VILL gå ner till 63-65 kg

 

 

   

Ticker

GASTRIC BYPASS OPERATION

  En gastric bypass operation är ett hjälpmedel för att gå ner i vikt när man provat allt annat från tex olika dieter,piller ,soppor osv och man inte kan klara av att hålla kvar en stabil vikt.

Övervikt är en stor folksjukdom i dag och värre blir det hel tiden. Det finns massor av olika orsaker till en övervikt och tänk på att alla människor är inte lika. Operationen passar inte för alla, och man ska veta att det är ett verktyg bara och man får slita varje dag för att ändra hela sitt liv. man måste ändra inställningen till mat och motion för att inte längre fram börja gå upp i vikt igen !!

 

Går du och funderar på om det är en utväg för dig..TIPS:

Läs allt du kan om operationen eller prata med en kunnig läkare 

BLOGGAR JAG FÖLJER

Länkar

BMI Test - räkna ut BMI

VILL DU HA FLERA BESÖKARE

Besokstoppen

Träningsbloggar

PUSHA

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

Vardagsbetraktelser bloggar

Blogg listad på Bloggtoppen.se

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Blogglista.se

Viktbloggar - Dietguiden.com

Följ bloggen

Följ Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass med Blogkeen
Följ Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass med Bloglovin'

free counters

Älska dig själv

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Fråga mig

30 besvarade frågor

Translate my Blogg

Vad Är Klockan ??


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se