Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass

Senaste inläggen

Av Helena Laaksonen - 6 april 2016 20:23

Det ska vara lätt i köket! Då blir det roligt. 

 

Min ny kompis är en lök,grönsak,ört hackare. Eller varför inte frukt eller bär,nötter och så vidare!

 

 

Jag älskar den...det går snabbt och inga mer hackade fingrar här inte 😉😉

Man fyller den till hälften och bara skruvar fram och tillbaks. ..vips är allt hackat!

Den är lätt att göra ren och tar inte stor plats. Priset då?!

59 kr på citygross. ..som hittat!

 

 

Ett annat tips till dig som vill ha bär men inte en för söt sylt i din kvarg,fil,chiapudding, gröt och så vidare. Koka upp frysta hallon och ta en 1/2-1 tsk hermasetas. (Jag vet att många säger man INTE ska äta det men jag GÖR i mindre mängder )

 

 

 

Jag älskar det att smaksätta mina frukostar och mellis

 

Ha en skön kväll

Love Hea

  

ANNONS
Av Helena Laaksonen - 3 april 2016 18:30

Grilla och titta på gladiatorerna var min tanke

 

Det var en skön dag och kvällen skulle avslutas med en skön grillning och lite gott vin. Jo så blev det men sedan var det några vänner som skulle gå till vår krog/pub därmed skulle vara Hippi kväll med karaoke. 

- kom ner och häng med kom på Facebook 

Hmmmmm kom i mina tankar...Lite sugen var jag ju..

 

Ja,men hallå...sa till mig själv...in i duschen och fixa till något snabbt av det du har på 20 min. En kompis till min son var snäll och körde ner mig till en adress jag aldrig varit på. 

Hamnar med otroligt trevliga människor och känner mig väldigt välkommen. 

Vi drack vin och dansade och vid 21:30 kom ett par bilar och körde oss till krogen.

 

En kväll som blir som man gör sig...så klackarna i taket och det är bara att ta mikrofonen och sjunga...eller gala från mig...haha...😃

 

Här kommer lite bilder från kvällen

 

 

 

Hemma hos Mona och hennes man. Tack för jag fick komma 😄

 

 

Jag och ägaren av krogen. Ali var namnet. Jag frågade om han tog kort (visa) då kontanterna inte fanns och snabbt tog en kille min mobil...självklart tar han kort...haha..

 

 

 

 

Snygga tjejer. Mona,Pia, Gunvor och Åsa tar ton. Härligt!!

 

 

 

Ha en skön söndagskväll

Love Hea

 

 

 

 


ANNONS
Av Helena Laaksonen - 2 april 2016 17:48

Fick med mina killar på en tur i naturen

 

Lördag och tanken var att röja i garaget...men Nej tack då det var sol även idag

 

Jag, Kalle och Alwin tog ut våra cyklar och tog en premiär. Vi tog Öja rundan och den är 9,2 km så Alwin var så glad när vi kom hem. Nästan en mil...

Han älskar att cykla, springa och det är hans framtid inom sporten.

 

Jag ska ju cykla 14 km per gång var tanken och nu tänkte jag efter handlat inne i stan cykla, men vi köpte en ny grill och vi som grillar allt som oftast var sugen på just "grilla"

 

Jag får slita på lite extra nästa vända för att komma upp km så jag ligger i fas. Annars har kosten gått på räls och till grillningen har jag kvar entrecot sedan igår och det blir grillade grönsaker till med en kall sås. Till efterrätt har jag färska jordgubbar. 

 

Nu är snart grillen klar och redo att tändas

Njut av er kväll

Love Hea

 

 

Av Helena Laaksonen - 1 april 2016 16:45

Cykling stod på programmet 

 

Idag kan man tro att jag skämtar då det är 1 april,men icke sa nickel! Har jag sagt 40 mil på 40 dagar ska det hända!

 

Målet är den här veckan att cykla 7 mil uppdelat på 5 dagar. Två vilodagar blir det för muskler och rumpan lär ju blöda haha

 

 

   

 

Just nu har jag cykeln i träningsrummet och medan jag cyklade idag kollade jag på kniven mot strupen. Jag som också älskar mat kan ju få lite råd men också roligt att se hur de styr i köken.

 

Nu blir det en skön dusch och sedan planera lite mat till kvällen. Gubben ska på brandkårsfest och mina andra killar vill ha hemmagjort pizza. ...vad ska jag äta tro...

Lutar åt en entrecote med sallad...det är livet 😄😄😄

 

Ha en skön kväll

Love Hea


 

Av Helena Laaksonen - 31 mars 2016 20:31

Tänk vad en makeover kan göra skillnad

 

Jag älskar min nya frisyr och att jag blivit blond...sägs ju att blondiner har roligare..haha...vi får väl se...***blink***

 

 

 

 

Jag tänkte att ska jag fixa om här på bloggen också och jag älskar ju våren/sommaren och havet så headern får inspiration från det. Sedan fortsätter jag på mina ord som är så viktiga för mig och där lägger jag även till förskollärare nu då jag snart är klar med mina studier. Även det har ju blivit en makeover i mitt liv...mitt yrke även om jag var barnskötare förut så blir det en större skillnad då man har en akademisk utbildning. Tanken att "jag" är snart en lärare...WOW

 

Jag kommer fortsätta att laga mat, tänker på hälsa och allt vad det innebär. Jag kommer ha mina utmaningar som fler kan hänga på. Träningen är en stor del av mitt liv och jag kommer aldrig ge upp att kunna springa i naturen igen. NU ska jag bara lyssna på min kropp och inte bara köra på som min hjärna vill!!

 

Familj, vänner, arbete betyder mycket för mig och jag tackar alla som peppar mig i mitt liv. Min älskade man som stått ut med mina utbrott gällande studier och min dåliga självkänsla när jag inte tror på mig själv. 

 

Så en makeover är alltid välkommen....jag hatar att gå i gamla fotspår...Jag gillar INTE uttrycket: så har vi alltid gjort..."ryser av tanken"

 

Våga prova du med...det har stärkt min självkänsla enormt och det är något som alla är värda. 

 

Njut av kvällen

Love Hea

 

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 31 mars 2016 18:06

Utmaning eller inte....

 

 

Jag älskar att utmana mig själv i olika saker. Det kan vara allt ifrån att lära mig nya saker eller som nu: i träning för att fortsätta peppa mig själv.

 

Eftersom jag har haft stora svårigeheter med mina höfter och vi har röntgat dem och inte finner fel har de nu insett att jag har stora inflammationer i slemsäckarna. För att bota detta måste man göra massa stretchövningar och träna på rätt sätt. Tyvärr har jag nu haft så ont så dessa övningar har varit svåra att göra. Vi har provat 4 behandlingar av stödvågsbehandling för att försöka läka om skadan. Det har inte fungerat så nu ska jag få nya injektioner av kortison nästa vecka för att kunna träna utan smärtor.

 

Jag har dessutom inte haft tid, ork eller lust när man har ont att träna konditionen och åka till Actic har varit svårt när man studerar på högskolan. Tiden är emot mig och då var det lätt för att bara dra på sig löparskorna och ge sig ut i naturen och flåsa lite. NU funkar ju inte det så jag har ställt upp min racercykel i träningsrummet. Snart kommer min jag lufta min panter som jag kallar den :)

 

Till utmaningen som jag nu hoppat på: 40 mil på 40 dagar med början i morgon 1 april. VILL du hänga på utmaningen??!!! Klart du ska eller hur.....underbart att röra på sig!

 

Här kan man välja både cykel, simning, gå, löpning,crosstrainer.

 

Jag väljer dock cykel just nu allafall till en början eftersom det mesta är stopp för mig. Jag kan inte belasta höfterna.

 

Att jag gör detta nu är för att jag måste börja röra på mig på ett bra sätt utan att skada mig mera...jag har fått klartecken från min sjukgymnast. Eftersom jag inte kunnat röra på mig som jag brukade göra så sticker min jävla våg uppåt så jag får panik. Det ska nu bli ändring på med bra kost och konditionsträningen och de andra övningarna från sjukgymnasten.

 

Vikten ligger nu tyvärr på 83 kg och jag trivs inte alls!!

 

Målet jag har är att väga 75 kg vid midsommar....maten kommer vara god och jag kommer följa detta schemat jag fått av PT Rolf

 

Frukost, välj alternativ A, B, C eller D: 
A) Två ägg o en frukt
B) 1 dl fil + 3 matskedar flingor/havregryn
C) 1 hg kvarg eller keso med 1 frukt eller bär
D) 1 knäcke med pålägg o frukt

 

Mellanmål fm: Kaffe eller vatten

 

Lunch: 1 knytnäve proteinrik mat (fisk/kyckling/kött) + 2 knytnävar valfria grönsaker, kokta eller råa.

 

Mellanmål em välj Alt A, B, eller C : A) valfri frukt B) 20 osaltade nötter. C) 100 gram grönsaker.

 

Middag: Som lunch, eller 3 dl soppa 
eller frukostalternativ A, B eller C.

 

Efter middag välj Alt. A, B, C, eller D: A) 1 frukt B) 20 nötter C) 1/2 knäcke med pålägg, D) inget.

 

Till lunch och middag blir det ett par matskedar kall sås till. 

 

Nu startar jag min C uppsats och det kommer bli mycket stillasittandes vid datorn så utmaningen ska peppa mig att röra på mig, tömma min hjärna när det behövs, samt att själen behöver njutningar. KROPPEN vill jobba- Vi är byggda för det!!

 

Ta hand om er

Love Hea

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 25 mars 2016 09:40

Jag måste köra mina övningar! 

 

Börjar dagen med en shot av ingefära, citron och honung. Bort med alla baciller!

 

Idag har jag inte lika ont i min höft och kanske har den tredje vändan med stötvågsbehandling hjälpt??!!

 

Jag har på programmet att cykla 10 km nu på morgonen och sedan köra övningar för bålen och armar.

Bara att sätta fart men jag ska inte ha koll på tiden idag gällande cykeln. Bara att jag cyklar dessa km. Nu ska jag få upp längden på träningen. Bara för rumpan som inte är van att sitta på en racer haha...

 

  

 

 

 

 Bra musik och träning är bra för själen 

 

Love Hea

 

Av Helena Laaksonen - 24 mars 2016 22:33

Var tar tiden vägen?

 

Så känner jag nu medan jag pluggar och tänk att jag är på sista spurten nu!!

3 Juni tar jag examen och är förskollärare. Att JAG har pluggat 3, 5 år på högskolan är inte klokt. VEM fasen trodde det när jag var 20 år...haha

 

 

Jag är sjukt stolt över mig själv att jag klarat det här målet i livet. Jag är en människa som gillar att ha mål, tävla lite mot mig själv...pressa mig att bli lite bättre i olika former. Jag har inte tron på mig själv så det kanske är därför detta kommer upp hela tiden i mitt liv. Att jag vill prestera.

 

Jag har kortsiktiga mål som nu fixa klart skolan....( jag kommer i framtiden lösa flera kurser..haha)

 

Jag är andra mål också och det är ju med hälsan som jag brinner för. 

Nu är det längre sedan jag skrev här och det är så att jag har överbelastningsskador i mina höfter. Jag går just nu och får behandling hos sjukgymnast och målet är att kunna springa igen......TROTS det är LÅNGT borta. Dock sliter jag på med mina övningar som han säger jag måste göra då detta ska tränas bort.

 

Jag får inte promenera eller springa för det belastar höfterna för mycket så cyklingen och simning ska få bli nu min konditionsträning framöver. Här jag jag då ett kortsiktigt mål, en utmaning som jag gått med för att peppa mig själv. 40 mil på 40 dagar med start den 1 april. NEJ, det är inte ett april skämt!! Det kommer bli tufft så det gäller att inte tappa i början. Så medan jag ska skriva min C uppsats ska här cyklas till max!  Jag har satt upp min racercykel inomhus att använda :)

 

Det var länge sedan jag skrev här..men hoppas kunna få in lite mera nu...Mera tips på träning och bra kost som jag hittar och kan tipsa om. 

 

Ha en skön påsk där ute

Love Hea

 

 

Presentation


45 årig tjej som genomgått en gastric bypass operation 10 Nov 2010. Följ min vardag där jag försöker finna en balans i livet med hälsa, kost och träning med familjelivet. Välkommen till mig!

Besök till min blogg

Besöksstatistik

Vad får ni använda från min blogg

Hejsan och roligt att ni kikar in på min blogg !

NI FÅR GÄRNA KOPIERA MINA RECEPT MED BILDER MEN ALLA MINA BILDER TAGNA PÅ MIN FAMILJ OCH VÄNNER OSV STANNAR PÅ MIN BLOGG.

Tack !! // HELENA

Kategorier

Träningsdag bok

 

  

 

   

Här är dagen efter min operation 113,5 kg...10 nov 2010

 

 

Gått ner 15 kg sedan starten !!

 

   

Gått ner 20 kg sedan starten

 

 

Gått ner 30 kg sedan starten

 

  Här är jag nu....gått ner 35 kg sedan starten ..Säger bara WOW   

 

     Nu har jag tappat 40 kg

                     JIPPI

 

   16 månder efter  min operation

    Nu har jag tappt 45 kg !!

 

 

2 år efter min operation och jag har tappat 48,3 kg   Min bröllopsdag 10 maj 2014

5 år har gått efter min operation och jag pendlar upp och ner....JUST nu väger jag 82 kg och vill ner några kilon...  

 

Jag är STOLT !!

Viktnedgången

Startvikten : 21 okt 2010 var                     117,8 kg

 

Nu började 21 dagars " "flyt"

 

Operationsdagen 10 nov

          2010 : 113,5 kg -4,3 kg

 

24 Nov 2010 : 108,2 kg -5,8

8 Dec 2010 : 105,4 kg -2,8

26 Dec 2010 : 102,7 kg -2,5

1 Jan 2011 : 101,8 kg -0,9

21 Jan 2011 : 99.7 kg  -2,1

2 Feb 2011 : 97,7 kg -2,0

9 Mars 2011 : 94,7 kg -3,0

3 April  2011: 91,7 kg -3,0

11 April 2011 : 91,1 kg  -0,6

26 April 2011: 90,3 kg -0,8

27 April 2011 : 89,8 kg -0,5

18 Maj 2011 : 88,6 kg -1,2

28 Maj 2011: 87,3 kg -1,3

5 Juni 2011: 86,1 kg -1,2

18 Juni 2011: 85,4 kg -0,7

24 Juni 2011 : 84,2 kg -1,2

2 Juli 2011 : 83,8 kg -0,4

15 juli 2011 : 82,5 kg -1,3

3 Aug 2011 : 81,6 kg -0,9

14 Aug 2011 -82,1kg  +0,5

22 Aug 2011: 82,0 kg -0,1

29 Aug 2011: 80,2 kg  +0,2

5 sept 2011: 80 kg  -0,2

12 Sept 2011: 79,3 kg -0,7

19 Sep 2011: 78,6 kg  -0,7

26 sep 2011: 78,0 kg -0,6

8 Okt 2011: 77,4 kg  -0,6

26 Okt 2011: 76,6 kg -0,8

10 Nov 2011 : 76,4 kg -0,2

1 Dec  2011 : 74,3 kg -2,1

14 Dec 2011:76,0 kg   +1,7

21 Dec 2011 : 74,0kg -2,0

23 dec 2011: 73,3 kg -0,7

2 Jan 2012 : 74,7 kg  +1,4 

9 Jan 2012 :74,0 kg  -0,7

 16 Jan 2012:74,2 kg  +0,2

23 Jan 2012:73,8 kg -0,5 kg

30 Jan 2012: 72,8 kg -1,0 kg

13 Feb 2012: 73,3 kg  +0,5 kg

20 Feb 2012: 72,6 kg - 0,6 kg

27 Feb 2012: 71,7 kg  - 0,9 kg

5 Mars 2012: 73,2 kg  +1,6 kg

12 Mars 2012: 72,6 kg -0,8 kg

19 Mars 2012: 72,1 kg - 0.5 kg

2 April 2012 : 73,2 kg + 1,1 kg

23 April 2012 : 71,3 kg -1,9 kg

 

Har knappt vägt mig då jag haft världens platå men kör vi igen

 

27 Augusti: 70,3 -1,0 kg

3 September: 69,8 -0,5 kg

25 November:66,9 kg - 2,9 kg

2013:

17 juni 2013:70,8 kg + 3,9 kg

 

2014:

5 Januari : 75,6 kg   + 4,8 kg

23 Februari: 77,8 kg  + 2,2 kg

20 mars: 72,9 kg      -  4,9 kg

14 April: 72,4 kg     - 0,5 kg

 

 

Totalt minus = 45,4 kg

och nu ett BMI på ... 26,8

 

VILL gå ner till 63-65 kg

 

 

   

Ticker

GASTRIC BYPASS OPERATION

  En gastric bypass operation är ett hjälpmedel för att gå ner i vikt när man provat allt annat från tex olika dieter,piller ,soppor osv och man inte kan klara av att hålla kvar en stabil vikt.

Övervikt är en stor folksjukdom i dag och värre blir det hel tiden. Det finns massor av olika orsaker till en övervikt och tänk på att alla människor är inte lika. Operationen passar inte för alla, och man ska veta att det är ett verktyg bara och man får slita varje dag för att ändra hela sitt liv. man måste ändra inställningen till mat och motion för att inte längre fram börja gå upp i vikt igen !!

 

Går du och funderar på om det är en utväg för dig..TIPS:

Läs allt du kan om operationen eller prata med en kunnig läkare 

BLOGGAR JAG FÖLJER

Länkar

BMI Test - räkna ut BMI

VILL DU HA FLERA BESÖKARE

Besokstoppen

Träningsbloggar

PUSHA

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

Vardagsbetraktelser bloggar

Blogg listad på Bloggtoppen.se

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Blogglista.se

Viktbloggar - Dietguiden.com

Följ bloggen

Följ Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass med Blogkeen
Följ Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass med Bloglovin'

free counters

Älska dig själv

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

RSS

Fråga mig

30 besvarade frågor

Translate my Blogg

Vad Är Klockan ??


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se