Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass

Senaste inläggen

Av Helena Laaksonen - 15 maj 2014 19:28

Någon jävla måtta på smärta får det vara och nu var måttet rågat med min fot. Nu börjar jag också gå fel så jag fått ont i ryggen och även höften börjar igen att mola.

 

Jag ringde igen sjukgymnasten och sa som det var..INGET BÄTTRE ALLS!!

 

HJÄLP MIG !!!

 

 Tyvärr fanns ingen tid förrän den 27:de så jag får stå ut tills dess...Nu har jag haft smärtor i snart 4 månader...vill inte mera..och om nu höften och ryggen ska börja jävlas igen blir jag galen.

 

JAG vill ha en röntgen och se om något är fel i ryggen eller något annat...för varför får jag skador hela tiden när jag aldrig hade ont  när jag vägde 120 kg.  Kan inte minnas alls jag haft dessa problem alls. Nu kommer skador efter skador och jag över tränar knappast..Hinner ju knappt börja träna utan jag blir skadad igen. 

 

 

 

JAG ska väl ändå kunna power walka tycker jag...GRRRRRR

 

Bra, nu fick jag skrika av mig lite...men hoppas att det snart ska bli bättre för att ha ont tar så mycket på krafterna istället för att få energi i kroppen.

 

Kämpa vidare där ute med alla era mål...inte bara gällande vikter...det finns massor av andra mål man vill lyckas med. Heja Heja

 

kramiz

 

 

ANNONS
Av Helena Laaksonen - 15 maj 2014 08:41

Efter påsken som blev mycket gottis för att vara jag kom jag inte riktigt tillbaka till min stenåldersmat.

 

Jag har ätit lite bröd, och pasta. Godis också tyvärr även om inte i större mängder.

 

Jag ställde mig på vågen i måndags och tänkte att nu har jag väl gått upp flera kilon men lycka när det bara var +0,3 kg

 

Nu startar jag på 72,5 kg men kommer inte hysteriskt ta bort alla kolhydrater som jag gjorde för att snabbt tappa vikt till bröllopet. Nu kommer jag faktiskt äta frukt och bär samt grönsaker samt kanske något eget mörkt bröd någongång. Gröt kommer jag också äta men resten av kollisarna försvinner ett tag nu...INGET jag saknar heller..haha....

 

Jag ska försöka träna på trots min fot och jag har ju 15 dagar kvar i maj utmaningen på 15 timmar...bara att köra i gång då :)

 

Ha det bra så länge..kramiz Hea

 

 

 

 

ANNONS
Av Helena Laaksonen - 14 maj 2014 08:28

Att gifta sig är stort och vi har varit på väg i många år jag och min Kalle men det har alltid kommit massor av andra saker emellan. Kalle vill dessutom absolut inte gifta sig i en kyrka då den tron inte finns. Jag har från början velat ha alla mina vänner och familjen närvarande när jag gifter mig så det har då varit turer fram och tillbaka hur vi ska göra. Att sedan min familj och många vänner bor långt bort har vi också tänkt på..HUR gör vi nu för att allt ska bli rättvist för alla osv?

 

Efter 14 år tillsammans slog vi till!!

 

Nu gjorde vi det i rådhuset i hemlighet med bara barnen och gjorde det till vår dag.

 

ALLTSÅ heter jag nu Helena Laaksonen

 

Här kommer MASSOR av bilder från vår dag den 10 maj 2014

 

Jag får lägga in dem i miniatyrer så KLICKA bara på bilden så blir de större

 

                                                                                                                 

 

Jag lovar att dagen blev ett minne för livet för mig och Kalle tillsammans med våra barn

 

Efter middagen tog vi in på hotell och lyxade oss i bröllopssviten

 

HELT UNDERBART!

 

Jag älskar min familj över allt och jag är så lycklig

 

Kram Hea

 

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 5 maj 2014 07:18

Oj så länge sedan jag hann vara här inne men det har varit mycket att göra och är fortfarande...som vanligt då kanske i mitt liv..haha

 

Jag har haft ett gott hjärta till en tjej som min Kewin dejtade för många år sedan..en flicka som är vilsen och inte haft en trygghet i livet. Hoppat från familjehem till hem många vändor. Jag har haft kontakt med henne till och från med henne sedan det tog slut mellan dem och för att stötta henne i livet. För lite mer än en månad sedan var tjejen på vift och polisen letade efter henne för att det inte ska hända henne någonting. Till slut hittade vi på henne i Nybro på en station utan en plan för ens kvällen. BEDRÖVLGT!!

 

Jag erbjöd henne en tågbiljett och hon kom hem till min familj och jag lovade att jag skulle fixa allt jag kunde med socialen så det skulle bli ett bra familjehem denna gången utefter hennes behov. En familj som är mycket pedagoiska och lyssnar till tjejen och sätter bra regler men också berättar VARFÖR man har dem...En familj som ska alltid finnas vid hennes sida när hon behöver och INTE bara en familj som gör det för pengarna som hon själv har upplevt det....

 

Massor av självförtroende och trygghet behöver denna tjejen och hon har inte stora drömmar...trygghet, att få ett gymnasiuim och kunna få ett jobb i framtiden...

 

INGA STORA DRÖMMAR utan drömmar som alla borde få uppleva istället för att driva på gatorna...MEN...Familjehem växer inte på träd....och inte familjehm som inte tar emot andra ungdomar med trasiga själar som vi har som krav för tjejen...DET är det sista hon behöver då hon ska bort från gamla umgängen.

 

 

NU söker jag och Kalle detta...VI ska bli hennes familjehem och jag hoppas verkligen inga käppar i hjulen ska sätta stopp...VI kan ju inte låta detta gå åt skogen en gång till för henne,...Hon fyller 18 år i höst och får hon inte en bra familj så sticker hon igen och skolan kommer bli lidande...OCH detta är en tjej som är duktig i skolan...

 

Håll alla tummarna för nu har vi fyllt i en bunt papper och ska sedan intervjuas att vi duger som familj till henne ( skulle inte vara några problem sa de..så vi hoppas)

 

När vi berättade att vi gärna vill att hon ska få vara kvar här såg jag ett hopp av lycka i hela ansiktet och hon nickade med hela kroppen att hon vill stanna...hon fick inte fram ett ljud...så glad var hon...SÅ nu är vi sex stycken i familjen och vi har fått (hoppas vi) en till dotter.

 

JAG ÄR STOLT ÖVER MIN FAMILJ

 

Kramiz Hea

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 18 april 2014 13:46

Jag satt och läste lite i aftonbladet och hamnade under godissisdan nu när det är påsk


Jag erkänner att jag stoppade några bitar idag i munnen och det kom ju lägligt detta jag läste....Sprang till köket och spottade och fräste...


17 april 2014 kl 11:45, uppdaterad: 17 april 2014 kl 23:51

 

Men samtidigt är det  många som inte vet vad det är vi faktiskt stoppar i oss under påskhelgen. Om du ska bjuda en vegetarian på godis i påskhelgen ska du helst undvika Ahlgrens bilar och vingummin, eftersom de innehåller gelatin som är slaktavfall från döda djur.

Flera av godissorterna på Karamellkungens topplista innehåller inte bara slaktavfall. De så populära geléhallonen innehåller, förutom rester från slaktade grisar, även honlöss som krossats för att utvinna det röda färgämnet karmin, E120.


Godiset som görs av döda löss. 

Gott och Blandat lyfts ofta fram som ett bra alternativ för vegetarianer. Men det stämmer bara om man plockar bort de röda godisarna ur påsen. Gott och blandat innehåller det röda färgämnet E120 framställs av torkade kochenillsköldlushonor.

Andra godisar som innehåller E120 är Ahlgrens bilar, geléhallon, hallonbåtar och vingummi.

Det röda färgämnet som utvinns från torkade sköldlöss används även i produkter som stenbitsrom, smink och Campari.

 

DÖDA LÖSS...FY fasen så ÄCKLIGT säger jag....jag kräks bara av tanken!!!

 

Kan detta verkligen vara SANT??

 

Kan man inte få fram en röd färg utan att ta LÖSS och annat skit??

 

Jag kommer aldrig äta röda godisar mera....HUUUUUUAAAA...och vad finns det då i det andra...vill inte ens tänka på det just nu....MÅR ILLA!!

 

Hur mycket godis kommer du äta i påsk?

 

Kramiz Hea

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 14 april 2014 08:47

Hemkommen från sjukgymnasten och jag visste ju svaret när det gäller min träning osv...

Jag har INTE hälsporre...VILKEN tur!!!

Det är min fettkudde under hälen som är totalt utpressad och jag vet att mina gamla inneskor som jag haft i jobbet har fixat detta tillsammans med mina vinterstövlar som är väldigt hårda.

 

Bort med dessa skitskor och nu är det tejpning och mina löparskor i 6 veckor som gäller

 

 

 

 

Träning då??!!

 

TOTAL FÖRBUD mot både jogging och power walking...jag ska gå så lite jag kan på foten och absolut inte använda dessa konditionsformer....INTE ens crossen fick jag använda...

 

CYKLING som jag varit inne på ska jag köra och massor av styrketräning får nu gälla i många veckor framöver för efter dessa 6 veckorna fick jag börja med korta promenader och jobba mig framåt....

 

Så räknar vi kalendern så inget gå/jogg fram till 26 maj alls....sedan får jag börja sakta då...PHUUUUU......MEN jag ska se det positivt att kanske jag kan jogga igen i juli/augusti om jag sköter mig.

 

INGET VÅRRUS FÖR MIG i år igen 

 

***snyft***

 

 

Nu ska det bli många mil på cykeln kan jag lova och jag måste fixa växlarna nu så det blir roligt att cykla ut mot landet och vidare i naturen....

 

 

 

 

Nu ska jag kolla ett träningsschema så detta blir bra...Jag är ju urkass på cykel men jäklar så bra jag ska bli..haha

 

 

Kramiz

Av Helena Laaksonen - 14 april 2014 07:16

Då var det väg och mät dag igen och det går neråt överallt och det känns framför allt på kläderna.

 

Det ända jag är ledsen för är ju att jag inte kan träna som jag vill men då ser vi här att trots man inte kan träna hårt så minskar man även om det skulle kanske gå fortare med hård träning.

 

Måste lägga in de cm jag hade från början:

 


2010-11-14

 

Midjan : 128 cm


under byst: 118 cm


Stussen: 128 cm


Lår: 70 cm


Höften: 136 cm

 

 

 

23 Februari var vikten alltså 77,8 kg

 

Midjan: 101 cm

Under byst: 98 cm

Höft: 99 cm

Stuss: 103 cm

Lår:63 cm

 

Den 24 mars vägde jag: 72,3 kg

 

Midjan: 92 cm

Under byst:93,5 cm

Höft:97 cm

Stuss:101 cm

Lår:61,5 cm

 

Idag den 14 april vägde jag: 72,4 kg....alltså upp 0,1 kg

 

Midjan: 90 cm

Underbyst: 88 cm

Höft:96 cm

Stuss: 100 cm

Lår:60 cm

 

Vågen kommer snart börja gå neråt igen och jag är så glad för såhär liten midjan har jag inte haft sedan högstadiet. Målet har ju varit under dessa magiska 88 cm och nu är jag snart där.

 

   

 

Jag har tappat 11 cm runt om midjan för att jag tagit bort kolhydraterna nästan helt men oj så mycet gott jag har ändå ätit...men jag ÄLSKAR ju proteiner över ALLT!!

 

Tips från mig till dig om du vill minska...Bort med kollisarna några veckor..det hjälper :)!!

 

Ha en underbar måndag där ute

Kram Hea

 

 

 

 

 

Av Helena Laaksonen - 13 april 2014 16:05

Idag bakade jag ett LCHF bröd som jag kan ha om jag blir riktigt sugen eller att ha med sig någon gång till skolan som mellis.


Brödet är hämtat hos http://www.lchfgourmet.se/


20 skivor

Ingredienser:
12 stora ägg 
50g smält smör
1,5 dl kokosnötsmjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 tsk salt
solrosfrön

Gör så här:
Vispa äggen poröst med elvisp och häll i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda väl i smeten. Häll i en smord form eller en klädd med smörpapper, toppa med solrosfrön.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 45 minuter.

Passar utmärkt att ha som botten till smörgåstårta eller att rosta.


Jag räkande ut i min app lifesum:


1 skiva blir totalt: 81 kalorier

proteiner: 5,7 g

Fett:5,7 gram

Kolhydrater: 1,1 gram

 

 

 Nu har jag bröd ett bra tag framöver :)

Kramiz

Presentation


46 årig tjej som genomgått en gastric bypass operation 10 Nov 2010. Följ min vardag där jag försöker finna en balans i livet med hälsa, kost och träning med familjelivet. Välkommen till mig!

Besök till min blogg

Besöksstatistik

Vad får ni använda från min blogg

Hejsan och roligt att ni kikar in på min blogg !

NI FÅR GÄRNA KOPIERA MINA RECEPT MED BILDER MEN ALLA MINA BILDER TAGNA PÅ MIN FAMILJ OCH VÄNNER OSV STANNAR PÅ MIN BLOGG.

Tack !! // HELENA

Kategorier

Träningsdag bok

 

  

 

   

Här är dagen efter min operation 113,5 kg...10 nov 2010

 

 

Gått ner 15 kg sedan starten !!

 

   

Gått ner 20 kg sedan starten

 

 

Gått ner 30 kg sedan starten

 

  Här är jag nu....gått ner 35 kg sedan starten ..Säger bara WOW   

 

     Nu har jag tappat 40 kg

                     JIPPI

 

   16 månder efter  min operation

    Nu har jag tappt 45 kg !!

 

 

2 år efter min operation och jag har tappat 48,3 kg   Min bröllopsdag 10 maj 2014

5 år har gått efter min operation och jag pendlar upp och ner....JUST nu väger jag 82 kg och vill ner några kilon...  

 

Jag är STOLT !!

Viktnedgången

Startvikten : 21 okt 2010 var                     117,8 kg

 

Nu började 21 dagars " "flyt"

 

Operationsdagen 10 nov

          2010 : 113,5 kg -4,3 kg

 

24 Nov 2010 : 108,2 kg -5,8

8 Dec 2010 : 105,4 kg -2,8

26 Dec 2010 : 102,7 kg -2,5

1 Jan 2011 : 101,8 kg -0,9

21 Jan 2011 : 99.7 kg  -2,1

2 Feb 2011 : 97,7 kg -2,0

9 Mars 2011 : 94,7 kg -3,0

3 April  2011: 91,7 kg -3,0

11 April 2011 : 91,1 kg  -0,6

26 April 2011: 90,3 kg -0,8

27 April 2011 : 89,8 kg -0,5

18 Maj 2011 : 88,6 kg -1,2

28 Maj 2011: 87,3 kg -1,3

5 Juni 2011: 86,1 kg -1,2

18 Juni 2011: 85,4 kg -0,7

24 Juni 2011 : 84,2 kg -1,2

2 Juli 2011 : 83,8 kg -0,4

15 juli 2011 : 82,5 kg -1,3

3 Aug 2011 : 81,6 kg -0,9

14 Aug 2011 -82,1kg  +0,5

22 Aug 2011: 82,0 kg -0,1

29 Aug 2011: 80,2 kg  +0,2

5 sept 2011: 80 kg  -0,2

12 Sept 2011: 79,3 kg -0,7

19 Sep 2011: 78,6 kg  -0,7

26 sep 2011: 78,0 kg -0,6

8 Okt 2011: 77,4 kg  -0,6

26 Okt 2011: 76,6 kg -0,8

10 Nov 2011 : 76,4 kg -0,2

1 Dec  2011 : 74,3 kg -2,1

14 Dec 2011:76,0 kg   +1,7

21 Dec 2011 : 74,0kg -2,0

23 dec 2011: 73,3 kg -0,7

2 Jan 2012 : 74,7 kg  +1,4 

9 Jan 2012 :74,0 kg  -0,7

 16 Jan 2012:74,2 kg  +0,2

23 Jan 2012:73,8 kg -0,5 kg

30 Jan 2012: 72,8 kg -1,0 kg

13 Feb 2012: 73,3 kg  +0,5 kg

20 Feb 2012: 72,6 kg - 0,6 kg

27 Feb 2012: 71,7 kg  - 0,9 kg

5 Mars 2012: 73,2 kg  +1,6 kg

12 Mars 2012: 72,6 kg -0,8 kg

19 Mars 2012: 72,1 kg - 0.5 kg

2 April 2012 : 73,2 kg + 1,1 kg

23 April 2012 : 71,3 kg -1,9 kg

 

Har knappt vägt mig då jag haft världens platå men kör vi igen

 

27 Augusti: 70,3 -1,0 kg

3 September: 69,8 -0,5 kg

25 November:66,9 kg - 2,9 kg

2013:

17 juni 2013:70,8 kg + 3,9 kg

 

2014:

5 Januari : 75,6 kg   + 4,8 kg

23 Februari: 77,8 kg  + 2,2 kg

20 mars: 72,9 kg      -  4,9 kg

14 April: 72,4 kg     - 0,5 kg

 

 

Totalt minus = 45,4 kg

och nu ett BMI på ... 26,8

 

VILL gå ner till 63-65 kg

 

 

   

Ticker

GASTRIC BYPASS OPERATION

  En gastric bypass operation är ett hjälpmedel för att gå ner i vikt när man provat allt annat från tex olika dieter,piller ,soppor osv och man inte kan klara av att hålla kvar en stabil vikt.

Övervikt är en stor folksjukdom i dag och värre blir det hel tiden. Det finns massor av olika orsaker till en övervikt och tänk på att alla människor är inte lika. Operationen passar inte för alla, och man ska veta att det är ett verktyg bara och man får slita varje dag för att ändra hela sitt liv. man måste ändra inställningen till mat och motion för att inte längre fram börja gå upp i vikt igen !!

 

Går du och funderar på om det är en utväg för dig..TIPS:

Läs allt du kan om operationen eller prata med en kunnig läkare 

BLOGGAR JAG FÖLJER

Länkar

BMI Test - räkna ut BMI

VILL DU HA FLERA BESÖKARE

Besokstoppen

Träningsbloggar

PUSHA

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

Vardagsbetraktelser bloggar

Blogg listad på Bloggtoppen.se

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Blogglista.se

Viktbloggar - Dietguiden.com

Följ bloggen

Följ Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass med Blogkeen
Följ Hea´s hälsa med kost och träning efter en Gastric bypass med Bloglovin'

free counters

Älska dig själv

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Fråga mig

30 besvarade frågor

Translate my Blogg

Vad Är Klockan ??


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se